Очаква се британската икономика да получи тласък от 8 млрд. паунда (близо

...
Очаква се британската икономика да получи тласък от 8 млрд. паунда (близо
Коментари Харесай

Британците ще похарчат 8 млрд. паунда по време на коронацията на крал Чарлз Трети

Очаква се английската стопанска система да получи подтик от 8 милиарда паунда (близо 9 милиарда евро) през уикенда, в който крал Чарлз ще бъде коронясан, съгласно изследване на уеб страницата за спестявания „ VoucherCodes.co.uk “.

По време на идния празничен уикенд за коронацията се чака нацията да похарчи в допълнение 3,22 милиарда паунда за търговия на дребно, хотелиерство и туристически услуги, в допълнение към 4,80 милиарда паунда, изхарчени по време на празничния уикенд през май.

По-голямата част от разноските се чака да бъдат направени за консумативи за улични празненства, закупени от супермаркети, магазини за хранителни артикули и магазини на ъгъла, до момента в който други продукти, като украшения, сувенири и сувенирни предмети и продукти, свързани с коронацията, също се чака да бъдат известни.

Оценено е и въздействието на церемонията върху стопанските системи на някои от огромните градове в Обединеното кралство, като се очаква Лондон да получи най-голяма изгода от 693 млн. лири разноски през уикенда.

Това не е изненадващо, като се има поради, че столицата е центърът на тържествата по случай коронацията, само че се чака и други градове да се възползват от увеличените разноски.

В Бирмингам се чака да бъдат изхарчени 87 млн. паунда, в Манчестър - 43 млн., в Нюкасъл - 36 млн., а в Лийдс - 32 млн.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър! 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР